Cătălin Hideg, reacție după ce Florian Coldea a depus plângere penală
Cătălin Hideg a catalogat gestul lui Coldea drept o tentativă de intimidare, dar a dezvăluit că este posibil să apară și stenograme cu interceptări ale discuțiilor purtate direct de acesta.
„Domnul Coldea spune că eu am indus în eroare anchetă penală. Să spună atunci de ce a primit banii de la domnul Trăila si Dumbravă. Și care a fost motivul pentru care a fost plătit el în această ecuație.
Nu-i este rușine să nu-și recunoască vina, că eu am fost condamnat din vina lor. A primit bani de la mine prin intermediul unui avocat”, a declarat omul de afaceri, într-o intervenție la Realitatea Plus.
Omul de afaceri a povestit cum a intrat în scenă avocatul Rareș Dan, vărul generalului Coldea, prin intermediul omului de afaceri chinez Wang Yan.
„La 4-5 zile din momentul în care l-am cunoscut pe domnul Coldea la terasa din nordul Capitalei care-i aparținea domnului Yan m-a sunat (Yan – N.R.) că vrea să vină să mă vadă neapărat. A venit chinezul cu un avocat. Domnul Rareș Dan.
Am stat, am mâncat o brânză cu roșii, o friptură. La un moment dat mi-a spus că Rareș Dan vrea să vadă platforma Sanimed, ca este interesat să cunoască acest obiectivul”, a spus el.
Plângerea depusă de Florian Coldea
Fostul general SRI Florian Coldea, a depus plângere penală împotriva denunțătorului său, omul de afaceri Cătălin Hideg, acuzându-l de „inducerea în eroare a organelor judiciare prin afirmații mincinoase”. Coldea a contestat, de asemenea, măsura controlului judiciar. Fostul număr doi din SRI a emis un punct de vedere în care și-a exprimat nemulțumirile legate de desfășurarea anchetei.
„În contextul evoluțiilor în dosarul cu nr.52/1/P/2024, instrumentat la nivelul DNA, fac următoarele precizări:
-în pofida solicitărilor repetate, formulate în termenele legale, am intrat in posesia unei copii a dosarului abia în seara zilei de 12 iulie a.c., când aceasta a fost pusă la dispoziția apărării, la peste 50 de zile de la dispunerea măsurii de punere în mișcare a urmăririi penale;
– luând în calcul garanțiile de care trebuie să aibă parte orice persoană în cadrul unui proces penal, dar și alte aspecte privind
evoluția dosarului, în data de 15 iulie a.c. am depus un Memoriu adresat procurorului-șef al DNA;– ulterior, în cadrul audierii la care am fost convocat în 15 iulie a.c., dat fiind și termenul scurt avut la dispoziție pentru studierea
întregului conținut al dosarului, am amânat formularea unei declarații cu privire la acuzațiile care mi-au fost aduse la cunoștință
cu acel prilej, în calitate de suspect, dar am pus la dispoziție o serie de precizări și clarificări în susținerea nevinovăției mele;
– în data de 16 iulie a.c., am depus o plângere penală privind inducerea în eroare a organelor judiciare comisă prin afirmații
mincinoase de către Cătălin Hideg, autodenunțătorul din dosarul cu nr. 52/1/P/2024;– în data de 17 iulie a.c., după consultarea cu apărătorii mei, am făcut plângere împotriva prelungirii măsurii preventive a controlului judiciar pe cauțiune. Continuând să îmi demonstrez nevinovăția conform reglementarilor procesuale, îmi mențin deschiderea și disponibilitatea de cooperare cu instituțiile abilitate ale statului român, precum și încrederea că urmărirea penală declanșată în dosarul în discuție are ca obiectiv stabilirea adevărului”, a transmis acesta.
Cătălin Hideg este autodenunțătorul în dosarul deschis de DNA împotriva foștilor șefi ai SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, precum și a avocatului Doru Trăilă.
Procurorii DNA au extins urmărirea penală
Amintim că luni, pe 15 iulie, Florian Coldea s-a prezentat la DNA. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au extins urmărirea penală împotriva acestuia, a lui Dumitru Dumbravă și avocatului Doru Trăilă, conform unor surse judiciare.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat extinderea urmăririi penale pentru doi foști militari și un avocat din cadrul Baroului București, acuzați de trafic de influență. Decizia a fost comunicată public luni.
Conform unui comunicat al DNA, Secția de combatere a corupției a dispus extinderea urmăririi penale împotriva a patru persoane: doi foști militari, asociați în prezent în cadrul unor societăți comerciale, un avocat din Baroul București și o persoană fără calitate specială. Aceste persoane sunt investigate pentru infracțiuni de trafic de influență și constituirea unui grup infracțional organizat.
Ancheta vizează infracțiuni precum traficul de influență, pentru care trei dintre cele patru persoane sunt acuzate, și constituirea unui grup infracțional organizat. Mai multe puteți citi aici.