Florin Călinescu a încremenit. Nu se mai schimbă nimic. Vestea tristă primită de marele actor român

florin calinescu

SURSA FOTO: Facebook, Florin Călinescu

Veste foarte tristă primită de Florin Călinescu. Iată cum s-a clasat Partidul Diaspora Unită (PDU), formațiunea înființată de actor la alegerile europarlamentare de duminică, 9 iunie.

PDU nu a atins pragul electoral la alegerile europarlamentare

Florin Călinescu, actor și realizator TV, a fost pus în fruntea listei candidaților Partidului Diaspora Unită pentru alegerile europarlamentare de duminică, 9 iunie.

Cu toate acestea, partidul nu a reușit să atingă pragul electoral necesar pentru a-și trimite membri în Parlamentul European.

Potrivit datelor parțiale publicate pe site-ul Biroului Electoral Central, Partidul Diaspora Unită (PDU) a obținut un procent de 1,79%, echivalent cu 158.363 de voturi.

Cu aceste rezultate, formațiunea s-a clasat sub alte partide precum SOS România (cu 447.279 de voturi), condus de Diana Șoșoacă, sau REPER (cu 326.973 de voturi).

În plus, PDU a fost depășit și de cei doi candidați independenți, Nicu Ștefănuță (cu 270.832 de voturi) și Vlad Gheorghe (cu 218.462 de voturi).

Va candida Florin Călinescu la alegerile prezidențiale?

SURSA FOTO: Facebook, Florin Calinescu Fan

În luna februarie a acestui an, Florin Călinescu și-a exprimat intenția de a se alătura unui nou partid politic. Totodată, a anunțat că intenționează să candideze și la alegerile prezidențiale.

Într-un interviu acordat la Antena 3 CNN, actorul a discutat despre implicarea sa în politică și despre planurile sale pentru viitor:

„Vreau să văd în primul rând ce face, ce înseamnă acest partid Diaspora Unită. Eu am făcut vreo 15 ani Chestiunea Zilei şi tot aşa nu mi-a rezistat niciun politician.(…)

Şi atunci am zis aşa: atacăm primul lucru pe care îl putem ataca, adică europarlamentarele. Modelul este simplu să-ţi recunoşti puterile”.

El a menționat atunci că nici partidul AUR, nici partidul USR nu au reușit să câștige alegerile locale la prima tentativă, deoarece nu au avut suficientă forță și nu au avut în fiecare sat, comună, oraș și capitală de județ o masă de lucrători de partid care să le asigure liste complete cu oameni onorabili.

„Şi atunci atacăm europarlamentarele, vedem ce se întâmplă, după care atacăm Parlamentul României.

Şi dacă semnalul de la europarlamentare şi semnalul de la Parlamentul României este încurajator, atunci ies şi eu puţin la jogging, mă duc la sală, mănânc şi eu câte o jumate de porţie şi mă bag la luptă, pentru că mie bătălia pentru preşedinţie mi se pare mai simplă decât astelalte, că oamenii au de comparat 2-3-4-7 personaje”, a adăugat Florin Călinescu.

Aceasta nu a fost prima incursiune a lui Florin Călinescu în lumea politică. În 2008, actorul a candidat din partea PNL pentru un mandat de senator, fără succes însă.

Ulterior, în 2019, a devenit președinte al Partidului Verde, însă chiar și în această funcție, aventura sa a fost de scurtă durată.