Florin Cîțu anunță un nou spital în România! Va fi gata în 2024

În cadrul declarației sale de miercuri după amiaza, prim ministrul Florin Cîțu a venit cu vești bune pentru români și a spus că se va construi un nou spital. Șeful Executivului a precizat că lucrările de construcție vor fi finalizate peste trei ani, așadar noul spital va fi dat în funcțiune în 2024.

Premierul a mai declarat că este important să se construiască spitale, având în vedere criza sanitară prin care toată planeta a trecut și care a arătat limitele sistemului de sănătate. Florin Cîțu a mai spus că, pe lângă construirea de noi spitale, autoritățile se vor ocupa și de reabilitarea celorlalte spitale existente.

Acest spital va fi construi cu bani pe care România îi va primi de la Uniunea Europeană prin Planul de Redresare și Reziliență, plan care a fost trimis luni, 31 iunie.

Cum se vor împărți banii

Potrivit PNRR, suma totală pe care România o va primi va fi împărțită în mai multe sectoare importante pentru țara noastră. Așadar 2,4 miliarde de euro se vor duce în Sănătate, 3,6 miliarde de euro în Educație, 7,6 miliarde de euro în Transporturi, 2,2 miliarde de euro în reabilitare, 2,1 miliarde de euro pentru Energie verde, 2 miliarde de euro pentru sisteme digitale. 1,9 miliarde de euro pentru apă, 1,7 miliarde de euro pentru mediul privat, 1,6 miliarde de euro pentru energie regenerabilă,  1,3 miliarde de euro pentru reîmpăduriri, 1,1 miliarde de euro pentru deșeuri,683 milioane de euro pentru reforme fiscale și pensii, 233 milioane de euro pentru reforme sociale, 200 milioane de euro pentru turism și 137 milioane de euro pentru administrație publică.

Florin Cîțu a reiterat că acești bani vor fi folosiți în toate colțurile României și că nu va exista român care să nu beneficieze de ei.

Sursă foto: Facebook