Florin Cîțu a venit cu vestea zilei! Legea pe care o așteaptă toată România: Poate fi aprobată de Guvern
Președintele Senatului a declarat că Legea offshore, cea care reglementează exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră, ar putea fi discutată miercuri în cadrul coaliției. Florin Cîțu mai spune despre această lege că este la un pas de aprobare.
””Cred că mâine la coaliţie este primul punct pe ordinea de zi. La şedinţa precedentă am cerut câteva clarificări de la ministrul Energiei. Mâine, la şedinţa de coaliţie, dacă aceste clarificări sunt aprobate de toţi membrii coaliţiei, Legea offshore poate să fie aprobată în Guvern şi să meargă în Parlamentul României pentru aprobare. Deci, suntem foarte, foarte aproape de Legea offshore”, a afirmat fostul premier al României, la Buzău.
Cât de importantă este Legea offshore
În plus, șeful liberalilor a spus că această lege este foarte importantă, deoarece ea ar ajuta la producția de gaze, având în vedere că există companii care pot începe imediat exploatarea.
”Ea este importantă, pentru că sunt deja câteva companii care vor putea să extragă gaz imediat din Marea Neagră. Proiectul Romgaz mai durează, dar sunt alte companii care sunt gata şi ar ajuta producţia de gaze. De aceea este foarte important să avem această Lege offshore foarte, foarte rapid”, a declarat fostul șef al Executivului.
Soluția care va compensa pierderea gazelor din Rusia
În cursul zilei de luni, fostul premier a vorbit despre soluția care va compensa pierderea gazelor din Rusia. Liderul PNL anunță că în momentul de față se fac ultimele corecturi pentru a adopta Legea offshore, lege care va permite explorarea gazelor din Marea Neagră.
Totodată, el a mai explicat că această lege, odată intrată în vigoare, va menține prețurile la un nivel acceptabil în România, fără a mai apela la plafonare. Următorul pas este ca Ministerul Energiei să prezinte proiectul, astfel încât legea să fie aplicată în cel mai scurt timp.
”În Parlament suntem pregăți, în coaliție suntem pregătiți, dar Ministerul Energiei trebuie să vină cu proiectul. Este vorba despre praguri, despre sume.
Toți suntem de acord că un procent mai mare trebuie să revină statului român, eu am propus 60-40, dar trebuie să vedem și din ce anume calculăm acest procent”, a spus Florin Cîțu.