Florin Cîţu a fost întrebat ce părere are despre faptul că Anca Dragu a Sesizat CCR privind un conflict juridic Parlament-Guvern pe care l-a generat.

”Eu cred că doamna Dragu vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta cere, de fapt. Constituţia e clară. Înţeleg că doamna cere să vin cu numiri de noi miniştri. Dacă se schimbă configuraţia Guvernului, nu pot fi miniştri de la USR PLUS. E un demers ilar cel puţin, a declarat Florin Cîţu.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă comună cu Stelian Ion

Anca Dragu, președinta Senatului sesizează Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvern şi premier, pe de o parte, şi Parlament, de pe de altă parte, generat de refuzul lui Florin Cîţu de a veni în Parlament pentru un vot de încredere, având în vedere schimbarea echipei politice a Executivului, după demiterea ministrului Justiţiei, Stelian Ion şi demisia miniştrilor USR PLUS.

Conflictul a început după demiterea lui Stelian Ion 

Amintim că în urma demiterii ministrului Justiției, Stelian Ion, a început un conflict între USR PLUS și PNL. Astfel că miniştrii USR PLUS şi-au depus demisiile din Guvernul Cîţu. Aceştia au înregistrat demisiile atât la ministere, cât şi la Secretariatul General al Guvernului. În momentul depunerii demisiilor, premierul Florin Cîţu nu se afla în Guvern şi nu a existat o întâlnire între acesta şi miniştrii demisionari.
„În această dimineaţă am făcut ceea ce am anunţat. Am înregistrat şi depus demisiile, împreună cu miniştrii USR PLUS, la Cabinetul premierului. Mergem mai departe”, anunța la acel moment Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Barna susţinea că PNL va avea de ales fie să se alieze cu PSD, fie cu USR PLUS, adăugând că decizia de demisie în bloc este „o decizie grea”.

„Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier. Fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD. Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie. După 30 de ani trebuia să vină un moment în România în care un partid să spună aşa nu se mai poate”, a explicat Dan Barna.