Florin Cîțu, dat în judecată de un fost ministru. Cine i-a făcut plângere penală premierului și pentru ce

Florin Cîțu Vergil Chițac Emil Boc

Sursă: Facebook

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a fost dat în judecată de un fost ministru de Finanțe. Cine i-a făcut plângere penală premierului și pentru ce afli în rândurile de mai jos. Se pare că scandalul este unul vechi, însă acum a fost găsit momentul oportun pentru asemenea inițiative.

Fostul ministru de Finanțe din guvernul PSD, Eugen Orlando Teodorovici, a anunțat că l-a dat în judecată pe premierul României, Florin Cîțu, după ce acesta l-a acuzat de mai multe ori în spațiul public că ar fi de fapt spion al Rusiei. În prezent, Teodorovici cere și o lămurire din partea CSAT, mai ales că a făcut parte din acest organism în trecut, iar în prezent prim-ministrul Florin Cîțu este vicepreședinte.

Anunțul lui Teodorovici privind darea în judecată a lui Cîțu

”INFORMARE PUBLICĂ

Având în vedere acuzațiile făcute de Cîțu Vasile Florin (#Cîțu23665) începând cu anul 2019 și până în prezent, referitoare la faptul ca aș fi spion rus și ca aș fi acționat împotriva intereselor României atunci când am ocupat funcții publice, acuzații pe care Cîțu le-a făcut fie în calitate de Senator, fie de ministru de finanțe și – cel mai recent – în calitate de Prim-Ministru al Guvernului României și implicit, din funcția sa de Vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, vă informez că referitor la toate aceste acuzații am formulat și înregistrat următoarele:

CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATÀ (dosar nr. 24915/3/2021 – Tribunalul București);

PLÂNGERE PENALÀ – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justitie.

În context, menționez faptul că NICIODATĂ nu au fost aduse dovezi/argumente pentru a susține măcar o SINGURÀ acuzație dintre cele făcute la adresa mea de către Cîțu Vasile Florin, #Cîțu23665‼️

Față de cele menționate și având în vedere faptul că azi, 25 august 2021, este convocată reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), președintele României, Iohannis Klaus Werner, în calitatea sa de președinte al CSAT, are OBLIGAȚIA (legală și morală) de a include pe ordinea de zi a acestei reuniuni, dezbaterea/analizarea acuzațiilor de spionaj făcute de Cîțu Vasile Florin (în calitate de Vicepreședinte al CSAT), precum și informarea publicului asupra concluziei și mai ales, a deciziilor luate la nivelul CSAT față de acest subiect!

Așteptăm cu interes, căci #RomâniiTrebuieSăȘtie, nu-i așa?”, a transmis Eugen Teodorovici, făcând aluzie și la imaginea cu Cîțu în detenția poliției americane.