Astfel, potrivit datelor din sondajul prezentat de Politico, PSD se află la 39%, în creștere cu 3 procente față de momentul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.
Totodată, PNL este la 18%, înregistrând o scădere de 3 procente în ultimele trei luni.
AUR se află, în mod surprinzător, pe locul trei, cu 14%, sub recordul de 15% din urmă cu câteva luni, dar cu 3% peste USR.
USR are doar 11%, în scădere cu un procent față de momentul alegerii noii conduceri a partidului, iar peste pargul electoral de 5% se află doar UDMR, cu exact 5%.
Ludovic Orban, direct responsabil pentru scăderea PNL-ului în sondaje
Alina Gorghiu, vicepreşedintele PNL a lansat un atac dur la adresa acestuia. Mai exact, ea susține că fostul lider al liberalilor este direct răspunzător pentru scăderea PNL în sondaje.
Alina Gorghiu, vicepreşedintele PNL a lansat un val de critici la adresa fostului lider de partid. Aceasta susține că Ludovic Orban a contribuit la pierderea unui „eşantion” din simpatizanţi, ceea ce a dus la o scădere a partidului în sondaje.
Declarațiile acesteia vin în contextul în care, invitată la România Tv, Alina Gorghiu a comentat rezultatele sondajului Avangarde care creditează PNL cu 17% în preferinţele alegătorilor. În acest context, Gorghiu este de părere că războiul purtat de Ludovic Orban împotriva lui Florin Cîţu este una dintre cauzele care a contribuit la această scădere.
Ea a mai menționat că doar în patru luni, liberalii au înregistrat o scădere fără precendet în sondaje datorită lui Orban.
„Conflictul din interiorul partidului, fostul lider, Ludovic Orban, a contribuit din plin patru luni de zile la pierderea unui eşantion din simpatizanţii PNL, pentru că, în loc să atace PSD, şi-a făcut o cauză din atacarea PNL şi a preşedintelui partidului”, a precizat Alina Gorghiu, la România TV.
În același timp, un alt subiect abordat de Alina Gorghiu l-a reprezentat discuţiile care au existat în coaliţia de guvernare cu PSD şi UDMR despre revizuirea Constituţiei României, unul dintre subiectele dezbaterilor fiind modificarea atribuţiilor preşedintelui. Aceasta susține că este vorba despre mai multe fenomene care există de 30 de ani și în cazul cărora nu se găsesc soluții. Totodată, Alina Gorghiu a mai adăugat că în anumite țări civilizate precum Austria sau Germania se votează chiar și de la 16 ani, în timp ce în România vârsta a rămas aceași.