„Așa cum am estimat, industria își revine. Bineînțeles că este greu. Încă ne luptam la nivel global cu criza dublă sănătate-economică. Dar, este important să îmbunătățim în fiecare lună condițiile din economie. Si asta facem.
Avem nevoie de o economie puternică pentru a putea să trecem cu bine peste criza de sănătate. Și avem nevoie de o societatea sănătoasă pentru a avea o economie puternică”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.
Dinamica sectorului industrial o sa fie pozitivă
Florin Cîțu a subliniat că „măsurile luate de guvern până acum au avut un impact pozitiv”.
„Masurile luate de guvern până acum au avut un impact pozitiv și acest lucru se vede. Industria a fost distrusă de trei ani de guvernare socialistă. Intrase în recesiune la începutul anului 2019.
Acum toate semnele arată, fară dubiu, că la finalul trimestrului 2 sau începutul trimestrului 4, pentru prma oara în 2 ani dinamica sectorului industrial o să fie pozitivă. Un lucru foarte important având în vedere contextul economic prin care trecem. Așa cum am resuscitat industria vom resuscita toate sectoarele economice”, a conchis Cîțu.
Florin Cîțu scoate la iveală neregulile de la Primăria Capitalei
Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a postat pe pagina sa de Facebook un nou mesaj cu privire la neregulile de la Primăria Municipiului Bucureși. Acesta informează că PMB a avut banii necesari, a bugetat subvenția, dar nu a plătit-o. În schimb, banii au fost cheltuiți pe alte proiecte.
„PMB avut bani pentru plata subvenţiilor, dar a deturnat destinaţia banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor: transport – 1,4 miliarde lei, energie termică – 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, aşa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020.
Prin OUG 135/2020 am pus la dispoziţia primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante. Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia, dar nu a plătit subvenţia. Cel mai grav şi penal, banii bugetaţi pentru subvenţie au fost cheltuiţi pe alte ‘proiecte’”, a scris Florin Cîţu.
Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea