Își dă demisia Florin Cîțu din fruntea Guvernului? Premierul a participat miercuri la o conferință de presă la Guvern, în cadrul căreia a dat ultimele detalii despre măsurile pe care le va adopta Executivul.

Astfel, guvernanții pregătesc măsuri pentru sprijinirea financiară a consumatorilor casnici, în contextul exploziei facturilor la energie.

Își dă demisia Florin Cîțu din fruntea Guvernului? Explozia facturilor la energie pune probleme Guvernului

Mai mult decât atât, Guvernul va impune folosirea certificatului verde de vaccinare, în anumite circumstanțe, pentru a limita numărul infectărilor cu noul coronavirus.

Întrebat în cadrul conferinței de presă dacă e dispus să-și dea demisia, așa cum cere USR PLUS, pentru deblocarea crizei politice, Premierul a negat vehement o asemenea posibilitate.

”Niciodată. Eu nu sunt un om iresponsabil, să las România în iarnă fără Guvern, cu valul 4, cu prețurile la energie, urmează discuția pe salariul minim, bugetul pe anul viitor. Văd că metoda Dragnea e adoptată de unii colegi, dar nu și de mine”, a spus Florin Cîțu.

În context, Prim-ministrul Florin Cîţu a informat, miercuri, că, în cadrul şedinţei de Guvern, a fost discutată în primă lectură o ordonanţă care vizează compensarea preţurilor la energie şi gaz.

”Discuţii despre plafonarea preţului la gaze”

„Este vorba despre compensarea preţurilor la energie şi gaz. Am avut o discuţie foarte bună în şedinţa de Guvern de astăzi.

Am mandatat Ministerul Muncii, Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor să vină cu o formă finală. Aş vrea să fie completată forma şi schema cu soluţii pentru compensarea clienţilor non-casnici.

Până acum, am vorbit de clienţii casnici. Aş vrea să vorbim şi de clienţii non-casnici, în special IMM-uri. Ministerul Muncii trebuie implicat, pentru că e vorba de compensarea consumatorului casnic şi ne gândim cum să facem acest lucru cât mai simplu”, a arătat premierul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

„Tot în şedinţa de Guvern de astăzi, am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze. Am introdus această temă în dezbatere în Guvern. Domnul ministru, împreună cu Consiliul Concurenţei, vor discuta şi cu Comisia Europeană.

Sunt mai multe variante la care ne gândim, dar am vrut să avem şi această variantă. Căutăm cele mai bune soluţii pentru această perioadă în care preţurile la energie şi gaz au crescut, pentru consumatori casnici şi cei non-casnici, în special până în 31 martie”, a precizat Cîţu.

Sursa foto: Facebook, Florin Cîţu.