Un proiect de lege va fi trimis în Parlament cu prevederea ca medicii și profesorii să se testeze periodic, altel vor fi suspendați 30 de zile. Ei vor trebui să se teste pe banii lor.
Premierul nu a purtat discuții cu alte partide politice sau cu cei vizați de măsuri
”Proiectul va merge în Parlament, acolo se va vota. Parlamentul este cel care girează, Ministerul Justiției a zis că trebuie să meargă în Parlament. În Parlament există doar un obiectiv: de a arunca țara în aer și de a o destabiliza.
În Parlament nu poți să vorbești cu nimeni, dacă te duci la PSD, AUR și USR nu ai cu cine să vorbești. Testare trebuie și la profesori, pe banii lor.
Vaccinul este gratuit, testare este varianta pe care o plătești. Dacă cei doi președinți ai celor două Camere vor, proiectul va trece în o săptămână și jumătate.
Noi am vrut să dăm OUG. Cei de la UDMR susțin vaccinarea obligatorie, de la noi va pleca cu testarea obligatorie”, a declarat Florin Cîțu, joi seara, la TVR 1.
Românii care se testează nu vor mai avea voie în anumite locaţii
Doar persoanele care sunt vaccinate anti-COVID sau care fac dovada trecerii prin boală pot avea acces la activităţi economice neesenţiale, se arată într-o decizie luată joi, 30 septembrie, de către CNSU.
Potrivit lui Florin Cîţu, doar persoanele care sunt vaccinate anti-COVID sau care fac dovada trecerii prin boală pot avea acces la activităţi economice neesenţiale. Ceea ce înseamnă că aceste activități nu vor mai fi permise persoanelor testate.
„Peste 6 la mie păstrăm activităţile aşa cum sunt, şi pentru HoReCa şi săli de sport şi alte activităţi, dar scoatem partea de testare. Trecut prin boală şi vaccinat, pentru acces. Ni se spune de la specialişti că e mai sigură această variantă, cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi şi pot lua şi atunci pot să ajungă în ATI, există acest risc, se îmbolnăvesc şi nu se ştie cum va evolua boala”, a spus premierul Florin Cîțu, joi seara, la TVR
Fiind întrebat dacă în atare condiţii nu există garanţia testului, Florin Cîțu a explicat: “Avem garanţia că nu a fost, dar se poate infecta, asta este problema, şi riscurile sunt mult mai mari pentru aceste persoane”.
″Şi atunci este o decizie care înseamnă un fel de managementul riscului, de a reduce riscul pentru aceste persoane să se îmbolnăvească şi apoi să aibă complicaţii”, a adăugat Florin Cîţu.
Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea