Premierul Florin Cîțu a făcut miercuri precizări extrem de importante cu privire la desfășurarea campaniei de vaccinare.

Astfel, Cîțu a anuțat că strategia inițială va fi regândită, în sensul că etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi modificată și anumite categorii vor fi trecute  în etapa a 3-a A, în care vor fi introduse categorii de vaccinați cu precădere din mediul privat.

Premierul Florin Cîțu: vom accelera campania de vaccinare

”Pe parcurs, o dată cu venirea vaccinurilor, vom modifica hotărârile de Guvern, pentru a accelera campania de vaccinare.

Etapa a doua a început cu 2 săptămâni mai devreme decât era programat și, dacă lucrurile vor merge bine, va fi accelerată și etapa a treia, care poate demara la începututl lui aprilie.”, a precizat Premierul.

El a explicat faptul că în luna februarie autoritățile speră să ajungă la a face 220.000 de doze săptămânal.

”Săptămâna viitoare vom primi compensare de la Pfizer, pentru vaccinurile care nu au sosit în această săptămână.”, a anunțat Florin Cîțu.

”Etapa a 3-a A a campaniei de vaccinare, una intermediară”

Cât privește etapa a 3-a A a campaniei de vaccinare, ea va fi una intermediară.

”Profesorii sunt în etapa a 2-a. În etapa a 2-a încercăm să menținem 75% persoane peste 65 de ani, plus pacienți cu boli cronice. Restul, angajați care trebuie să mențină funcționarea statului.

Persoanele din medul privat, care lucrează în bănci, în casieriile supermarketurilor, în general, care au contact cu multe persoane, vor intra în etapa a 3-a A.” a arătat Premierul.

”Vom avea 4 milioane de doze până în 29 martie, 2 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, în scenariul optimist.

”Nu este momentul pentru o reformă în administrație”

Nu există tensiuni în Guvern, doar dorința ca lucrurile să meargă perfect.”, a mai declarat Florin Cîțu.

Legat de nemulțumirile sindicatelor cu privire la înghețarea salariilor bugetarilor și la creșterea anemică a salariului minim, Premierul Cîțu a declarat:

”România trece printr-o perioadă de criză, eu am fost cel care am spus în 2020 că nu este momentul pentru o reformă în administrație. Dar trebuie să continue investițiile în economie, pentru a putea avea creștere economică solidă și doar în acest mod putem da asigurări că pot fi plătite salariile din sectorul bugetar”.

Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan.