‘Va urma o altă creştere salarială pe care o vom stabili după ce vine misiunea creditorilor internaţionali, în iulie. Atunci vom lua în discuţie o a doua etapă de creştere salarială ‘, a spus Georgescu, care a fost audiat luni în comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului.

Florin Georgescu a precizat că în programul de guvernare al Cabinetului Ponta se spune că anul acesta se va reveni la nivelul salariilor din 2010.

‘Vom face o rectificare bugetară pentru aceste măsuri de ordin social’, a menţionat Georgescu.

Premierul desemnat, Victor Ponta, întrebat când îşi vor recupera bugetarii restul de bani, după ce o primă tranşă ar putea fi acordată în luna iunie, a spus că, în funcţie de rezultate, acest lucru ar putea avea loc, cu acordul Ministerului Finanţelor, fie în luna octombrie, fie în luna noiembrie.

Sâmbătă seară, Florin Georgescu a anunţat, după negocierile cu misiunea Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, că salariile în sectorul bugetar vor fi majorate cu 8% din iunie, iar pensionarii vor primi înapoi, tot din iunie, în tranşe lunare, banii viraţi la asigurările de sănătate, deoarece au fost identificate fondurile necesare.

Florin Georgescu a mai spus că Executivul va emite, până la data de 25 mai, actul normativ ce permite creşterea veniturilor salariaţilor bugetari şi ale pensionarilor.