'Dacă vom face o diferenţiere pe salariul minim, aceasta se va repercuta inclusiv şi pe salariul mediu. Discutăm de clase salariale, deci creşterea salariului minim se va răsfrânge şi în creşterea salariului mediu. Atunci se va debalansa foarte mult mediul public faţă de mediul privat. Al doilea aspect al acestei măsuri ţine de faptul că pe salariul minim nu trebuie făcută nici o modificare fără introducerea acelui mecanism prin care să se calculeze valoarea acestuia. Mecanism pe care atât partenerii sociali îl solicită, de foarte mult timp, cât şi Comisia Europeană în evaluarea de ţară privind semestrul european', a precizat Florin Jianu.
Acesta a subliniat că un mecanism de calcul pentru salariul minim este necesar având în vedere faptul că este nevoie de calcule care să arate care sunt repercursiunile şi domeniile afectate.
Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat precizează că din punctul său de vedere nu trebuie să existe o modificare diferenţiată a salariului minim şi, mai ales, atunci când se vrea introducerea unui nou prag pentru salariul minim, acesta să se facă doar cu existenţa prealabilă a acelui mecanism de calcul agreat şi de Comisia Europeană.
'Şi eu am spus asta şi când am mers în Guvern. Primul lucru am cerut atât ministrului Muncii, cât şi ministrului Dialogului Social, să creeze acest mecanism împreună cu partenerii sociali', a mai spus Florin Jianu.
Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a menţionat într-un interviu pentru AGERPRES, că angajaţii din sectorul public vor trece pe salariul minim de 1.750 lei, 'începând de anul acesta sau începând de la aplicarea legii unitare a salarizării'. Agerpres