Elveţia şi un grup de ţări care nu au fost numite au promis să contribuie cu 26 de miliarde de dolari, a declarat Lagarde. Polonia a fost de acord să garanteze alte 8 miliarde de dolari. Fondurile se adaugă celor 86 de miliarde de dolari promise de Japonia, Danemarca, Norvegia şi Suedia în ultimele trei zile şi peste cele 200 de miliarde de dolari de la naţiunile europene. Suedia a angajat 10 miliarde de dolari şi a promis că va suplimenta suma, ulterior, cu aproape 5 miliarde de dolari, iar Danemarca şi Norvegia au promis 7 miliarde de dolari, respectiv 9,3 miliarde de dolari.

"Această demonstraţie de sprijin pentru Fond este încurajatoare şi aştept cu nerăbdare şi alte angajamente din partea membrilor din întreaga lume", a spus Lagarde citată de Bloomberg.

FMI încearcă să stimuleze capacitatea sa de creditare, de la aproximativ 380 miliarde dolari, pentru a proteja economia globală faţă de orice aprofundare a crizei datoriilor din Europa. Lagarde speră să atragă cel puţin 400 miliarde de dolari de la oficialităţile prezente în această săptămână la Washington la reuniuni patronate de G20, FMI şi Banca Mondială.

SUA a refuzat să angajeze cu fonduri suplimentare, considerând că a contribuit suficient la efortul de combatere a crizei din zona euro prin asigurarea de lichiditate amplă în dolari pentru băncile europene.