Criza de proportii prin care trece economia mondiala este departe de a se incheia sustin deopotriva analistii economici si institutiile internationale.

Astfel, potrivit Fondului Monetar International, criza economica se va prelungi si anul viitor fapt care va determina, printre altele, noi falimente in sectorul financiar.

Mai mult decat atat, numarul tarilor care vor intra in recesiune ar putea sa creasca, primele semne venind atat din Statele Unite cat si din Europa, unde economii precum cele ale Germaniei, Spaniei, Marii Britani sau Italiei dau semne tot mai evidente de incetinire. 

O analiza asemanatoare a fost facuta si de catre miliardarul George Soros care sustine ca efectele crizei financiare nu se simt inca la adevarata lor amplitudine, situatia urmand sa se degradeze in contextul in care  bancile centrale  „au aruncat cu bani in stanga si-n dreapta” pentru a atenua efectele crizei fapt care va determina „efecte adverse” cauzate de perturbarea fluxului financiar natural al economiei mondiale.

Sursa: FMI