"Am făcut progrese, vom reveni la începutul lui septembrie la Atena", a afirmat Thomsen, la încheierea reuniunii cu ministrul grec de finanţe Yannis Stournaras şi cu cel al muncii Yannis Vroutsis.

Miniştrii greci au început duminică dimineaţa discuţii cu experţii troicii – Poul Thomsen (FMI), Klaus Masuch (BCE), şi Matthias Mors (UE) – vizând un program de economii de 11,5 miliarde de euro pe care Grecia urmează să-l adopte pentru 2013 şi 2014.

Numai "o parte din aceste economii a fost finalizată", ansamblul măsurilor le vom lua ‘la începutul lui septembrie astfel încât să fie pregătite pentru reuniunea Eurogrupului’, prevăzută de asemenea la începutul lui septembrie, a indicat o sursă din Ministerul grec de Finanţe.

Experţii internaţionali, care vor părăsi Atena duminică după două săptămâni de discuţii cu responsabilii greci, fac presiuni asupra guvernului grec de coaliţie /între dreapta şi stânga elenă/ să adopte noi reduceri ale cheltuielilor publice, inclusiv ale salariilor şi pensiilor. Aceste măsuri sunt condiţia prealabilă, potrivit creditorilor, pentru deblocarea unei tranşe de 31,5 miliarde de euro în septembrie, în cadrul planului de salvare a Greciei în valoare de 130 de miliarde de euro.