Şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a declarat, azi, la întâlnirea cu Mircea Geoană, că Fondul e dispus să accepte un deficit bugetar de până la 7,2% din PIB şi că „mai puţine creşteri de salarii şi micşorarea unor cheltuieli” reprezintă o variantă simplă de reducere a deficitului, informează PSD.

Jeffrey Franks, şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, a declarat că instituţia pe care o reprezintă nu doreşte să impună României măsuri specifice, cum ar fi concedierea a 20% dintre angajaţii din sectorul bugetar, menţionând că unul dintre obiectivele principale ale programului cu România vizează reducerea deficitului, ceea ce nu înseamnă neapărat reducerea locurilor de muncă.

Jeffrey Franks a remarcat că în prima jumătate a anului s-au făcut cheltuieli mari cărora ar trebui să li se pună frână.

„Soluţiile sunt variate. Mai puţine creşteri de salarii şi micşorarea unor cheltuieli, reprezintă o variantă simplă şi, e adevărat, dureroasă, pentru a reduce deficitul bugetar”, a spus Franks, conform PSD.

„Dar vom ȋncerca să fim mai flexibili pentru că am învăţat din greşelile pe care le-am făcut acum 10-12 ani ȋn Asia”, a declarat şeful misiunii FMI.

SURSA: Mediafax