Discuţiile din cadrul întâlnirii s-au axat pe creşterea economică, aflată pe o tendinţă pozitivă, fapt care a dat naştere la optimism, iar temerile legate de protecţionismul aflat în creştere s-au aflat printre subiectele principale de analiză, potrivit Bloomberg.
Oficialii prezenţi la întâlniri au declarat că perspectiva unui război comercial rămâne una dintre cele mai mari îngrijorări.
FMI a semnalat în cadrul reuniunii o multime câteva puncte de îngrijorare precum recordul datoriei globale care a fost evidenţiat ca o ameninţare la adresa stabilităţii financiare, oficialii avertizând că va avea loc o decelerare, pe măsură ce băncile centrale vor înăspri politica monetară, iar stimulentele fiscale din SUA vor dispărea.
Printre principalele subiecte atinse în cadrul întâlnirii de primăvară din 20-22 aprilie se numără şi schimburile comerciale, riscurile financiare, activitatea băncilor centrale, datoria globală şi tehnologia.
Preşedintele băncii centrale din Columbia a declarat că un război comercial ar fi „catastrofal”, în timp ce omologul japonez a descris protecţionismul drept „foarte nedorit”, potrivit Bloomberg.
FMI şi-a formalizat avertismentul cu privire la ameninţările financiare, precizând că riscurile privind stabilitatea financiară au crescut în ultimele şase luni.
Un alt subiect de discuţie din cadrul reuniunii de la Washington a fost legată de giganţii online Facebook şi Amazon, care s-au confruntat cu probleme în acest an.
Sursa: mediafax.ro