"Au fost stabilite acţiunile şi indicatorii care vor fi urmăriţi. Au mai rămas de discutat doar câteva detalii de ordin tehnic", au declarat surse guvernamentale, citate de mediafax.ro.
Astăzi reprezentanţii delegaţiei FMI au avut o întâlnire cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria.
Investiţiile şi locurile de muncă reprezintă principala preocupare a Guvernului pentru a susţine creşterea economică, a afirmat Emil Boc, la începutul întrevederii cu reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene.

Potrivit premierului, din datele preliminare "avem o bună şansă pentru a avea trei trimestre de creştere consecutivă: ultimul trimestru de anul trecut, primul trimestru şi sperăm şi al doilea trimestru din acest an".
"În acest context, lucrăm la următoarea rectificare bugetară, care va fi în luna august, pentru a aloca bani pentru investiţii şi a avea creştere economică, aşa cum este specificat în scrisoarea de intenţie", a spus Boc, primul ministru manifestându-şi ‘hotărârea’ de menţine ‘pasul reformelor cu prudenţă şi fără populism’.
El a mai spus că, aşa cum afirmau şi reprezentanţii FMI la începutul vizitei, "această creştere economică trebuie să se simtă în viitor şi în viaţa oamenilor, astfel încât aceştia să simtă în 2012 o schimbare în viaţa lor".
Misiunea comună de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află în România din 20 iulie pentru a analiza proiecţiile de creştere economică, situaţia fiscală, rectificarea bugetară pe 2011, parametrii generali ai bugetului de stat pe 2012, situaţia arieratelor companiilor de stat şi nivelul de absorbţie a fondurilor europene.