In timp ce altii se „inchina”  la FMI, se pare ca presedintele Rusiei nu scapa niciun prilej sa mai arunce o privire rautacioasa catre cele mai mari institutii financiare internationale. Astfel, Dmitri Medvedev a acuzat Fondul Monetar International si Banca Mondiala, aratand intr-un interviu ca acestea gestioneaza intr-un mod complet gresit criza economica.

„Criza a aratat ca actiunile lor sunt departe de a fi ideale: atat cele ale FMI cat si cele ale Bancii Mondiale sau ale altor structuri”, a declarat Medvedev, afirmand totodata pozitia Moscovei fata de summitul G20 care va avea loc la Londra.

In plus, liderul de la Kremlin a adaugat ca aceste institutii financiare trebuie restructurate intr-un mod esential, iar activitatea lor trebuie reglementata in asa fel incat pozitia FMI si BM fata de statele aflate in curs de dezvoltare „sa fie mai justa”.  

Autoritatile ruse au facut numeroase declaratii pana la ora actuala, aratand ca Rusia se afla in criza numai si numai datorita factorilor din exteriorul tarii, insa exista si voci de experti rusi care afirma faptul ca o buna parte din probleme Rusiei isi au originea in interiorul tarii.