Analizele Direcției de Sănătate Publică au descoperit bacterii și microbi periculoși, în mare. Luna trecută, aproape că a fost atins nivelul maxim admis de E.Coli în apă. De vină sunt și turiștii care lasă pe plajă, grămezi de resturi, în timp ce unii folosesc nisipul pe post de toaletă. Toată mizeria ajunge apoi în mare.

Costinești este cea mai aglomerată stațiune de pe litoratul românesc. Nisipul se umple de pungi, pahare, cutii de suc și bere, PET-uri, pachete de țigări, hârtii și totul felul de resturi din care ciugulesc pescărușii. Printre ele, oamenii stau la plajă.

Unii oameni își încurajează copilul să își facă nevoile pe plajă, deși la doar 30 de metri este o toaletă publică. Între timp, alții fac baie în mare, fără să țină cont că fecalele și gunoaiele de pe plajă ajung în apă.

Plaja din Costinești, focar de E.Coli

Analizele efectuate de Direcția de Sănătate Publică au descoperit în mare bacteria Escherichia coli.

Seara, turiștii pleacă spre locurile în care sunt cazați. Se strâng șezlongurile și în urmă rămân gunoaiele.

Gunoaiele lăsate de turiști pe plajă se văd și din dronă, de la 30 de metri înălțime. Printre resturi, unii tineri își fac fotografii. Un turist din Polonia pleacă de la plajă cu un gust amar

“Ceea ce văd aici este teribil. Trebuie să faceți curat. Din această cauză nu ne vom mai întoarce aici. Ne e silă”, a spus acesta, relatează știrileprotv.ro

Autoritățile medicale supraveghează atent plaja din Costinești. În localitate, rata îmbolnăvirilor cu coronavirus a trecut acum de pragul de 2 la mia de locuitori.

Tudorel Ene, DSP Constanța: ″În stațiunea Costinești este cea mai ridicată rată de infectare din tot județul Constanța”.

Turiștii care lasă gunoaie pe plajă riscă amenzi între 500 și o mie de lei. Sancțiunile pot fi date de poliție sau poliția locală. Până acum au fost aplicate doar avertismente.