Focuri cu muniție de război în România! Anunțul venit chiar acum. Ce zonă este vizată

Soldaţi militari români

Sursa: Facebook, Forțele pentru Operații Speciale Române

Autoritățile locale din Tulcea au informat că tragerile cu muniție de război se execută în perioada 24-26 februarie, între orele 8:00 și 23:00. Din acest motiv, traficul în zona respectivă este restricționat iar oamenii sunt sfătuiți să folosească rute alternative.

Focuri de armă în România! Este folosită muniție de război. Oamenii trebuie să evite zona

Exercițiul militar are loc în zona Poligonului Babadag, județul Tulcea. Din cauza acestuia, traficul este restricționat, iar accesul în poligon se face doar cu aprobarea pazei. În acest context, autoritățile județene recomandă șoferilor să folosească ruta alternativă care trece prin orașul Babadag și satele Ceamurlia de Jos, Jurilovca și Sălcioara.

Trebuie menționat că aceasta nu este singura zonă în care se fac trageri cu muniție de război. Acestea au loc și în Poligonul din Cataloi, în această săptămână, în intervalul 9:00-14:00, conform informațiilor transmise de primăria municipiului Tulcea.

Informațiile transmise de primăria municipiului Tulcea

„Se interzic pătrunderea şi apropierea oamenilor, animalelor şi vehiculelor, pe timpul tragerilor, în Zona Militară Restricţionată a poligonului de garnizoană Cataloi, aflată între coordonatele specificate în protocol (de la podul peste calea ferată Cataloi de pe DN 22 Constanţa – Tulcea până peste cariera de piatră Mineri (Dealul Câşla), cu o lărgime cuprinsă între 1.252 de metri şi 1.650 de metri)”, este scris într-un comunicat al Primăriei Tulcea.

Exercițiile au loc în contextul tensiunilor militare dintre Rusia și Ucraina

Un consilier prezidenţial de la Kiev, Mihailo Podoliak anunță că Ucraina își dorește pacea și este dispusă să discute cu Moscova, adăugând că nu se teme deloc. Într-o declarație făcută pentru Reuters, un consilier prezidenţial de la Kiev, Mihailo Podoliak anunță că Ucraina este deschisă la discuții cu Rusia pentru adoptarea unui statut neutru în privinţa NATO.

El susține că discuțiile trebuie să aibă loc, dacă și Moscova este de acord, adăugând că Ucraina nu teme deloc.

„Dacă discuţiile sunt posibile, ele ar trebui să aibă loc. Dacă Moscova spune că îşi doreşte discuţii, inclusiv în privinţa unui statut neutru, nu ne temen de asta. Putem vorbi şi despre asta”, a spus oficialul ucrainean.

Totodată, el a subliniat faptul că disponibilitatea dialogului face parte din eforturile Ucrainei pentru a continua pacea.

„Disponibilitatea noastră de dialog face parte din eforturile noastre continue pentru pace”, a mai spus consilierul prezidenţial.