Compania GED Capital Development a atras 125 de milioane de euro pentru cel de-al doilea fond de investitii destinat Europei de Sud-Est, GED Eastern Fund II, ale carui investitii vor fi realizate cu precadere in Romania si Bulgaria, anunta un comunicat al companiei.

 „GED Eastern Fund II va investi sume cuprinse intre 5 si 20 de milioane de euro in companii in dezvoltare, cu potential de crestere si extindere regionala, din domenii diverse.”, declara  Robert Luke, Managing Director GED Capital Development. 

GED Eastern Fund II a fost lansat in aprilie 2005 si a investit pana in prezent in companiile romanesti RoSegur (fosta Dragon Star Guard – un joint venture cu Prosegur), Romanian Real Estate Partners (un joint venture cu Warburg Pincus) si Kahn / Dasimpex (consolidarea mai multor retele de distributie GSM). Investitorii fondului GED Eastern Fund II sunt institutii financiare precum Caja Madrid, Axis – ICO si Bank Austria Creditanstalt, la care se adauga case de economii, asociatii familiale sau asociatii GED.  

Compania spaniola de administrare a fondurilor de investiţii de capital privat GED Capital Development este prezenta in Romania din 1996 cand a inceput sa administreze GED Eastern Fund I (in cadrul  Fondului Roman Post Privatizare) cu o valoare de 44 milioane de euro, investind in 12 companii din domenii diferite.

Grupul GED este unul dintre cele mai importante grupuri de companii de administrare a fondurilor private de investitii din Spania care activeaza in segmentul “mid market”, si administreaza in Peninsula Iberica si Sud-Estul Europei patru fonduri de investitii a caror valoare cumulata este de 286 milioane de euro.  

 

Sursa: Capital 16 Noiembrie 2006