Costul total al dotării este de 46.850 de euro, cu o finanțare de 26.500 de euro din partea Garanti BBVA Group.
Echipele locale ale Salvați Copiii România sunt în permanentă legătură cu medicii din Suceava, oraș plasat în carantină totală și unde medicii trebuie protejați și sprijiniți să poată interveni prompt în cazurile de îmbolnăviri cu Covid-19, iar în perioada următoare alte unități medicale din județ vor fi dotate prioritar.
Peste 50 de spitale din București și din țară au accesat până acum mecanismul de urgență deschis de Salvați Copiii, solicitându-ne echipamente de protecție, consumabile și aparatură medicală vitală. Opt spitale au fost deja echipate pentru a putea face față situației speciale și grave create de pandemia de coronavirus.
După Maternitatea Bucur, transformată în centru special pentru cazurile de Covid-19 la gravide, alte cinci spitale din București și din țară au primit, săptămâna trecută, aparatură și echipamente medicale indispensabile. Luni, Salvați Copiii a reușit într-un timp record – pentru că în lupta cu SARS-CoV2, orice minut este prețios – să achiziționeze un ventilator de suport respirator performant pentru Spitalul Grigore Alexandrescu din București, care risca să rămână fără acest aparat vital, în contextul grav în care ne aflăm.
Salvați Copiii România a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc. Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici
Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 252.000 Euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR și Asociația Club Sportiv „RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 36.640 Euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.
Despre Organizaţia Salvaţi Copiii: 30 de ani
De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului.
În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.
Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg.
În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.