Motoarele care i-au permis lui Neil Armostrong şi echipajului său să meargă pe Lună în 1969 au fost reperate în Oceanul Atlantic cu sonare sofisticate, arată Bezos pe blogul lui.

"Ne gândim la o metodă de scoatere a lor de pe fundul oceanului", adaugă el. Motoarele se află la o adâncime de 4.267 m. "Nu ştim încă în ce stare sunt motoarele – au căzut cu mare viteză pe fundul oceanului şi stau în apă sărată de peste 40 de ani. Sunt totuşi fabricate din materiale foarte rezistente", mai spune Bezos.

Jeff Bezos spune că avea cinci ani când Neil Armstrong a intrat în istorie, fiind primul om care a păşit pe Lună. "M-am uitat la Apollo 11 la televizor şi acel moment a contribuit din plin la pasiunea mea pentru ştiinţă, inginerie şi explorare", scrie el.

Fondatorul Amazon precizează că va folosi fonduri private pentru finanţarea operaţiunii, motoarele urmând să rămână în proprietatea NASA. "Cred că NASA le va expune la muzeul Smithsonian din Washington ca să fie văzute de marele public", adaugă Bezos.