PineBridge, cu investiţii de 10,6 miliarde de dolari în titluri de valoare cu venit fix pe pieţele în curs de dezvoltare, şi-a majorat săptămâna trecută deţinerile de bonduri guvernamentale româneşti în dolari, a declarat, marţi, Anders Faergemann, de la PineBridge.
Bondurile guvernamentale în dolari au înregistrat a treia cea mai bună performanţă pe pieţele emergente, deoarece avansul economiei accelerează şi încrederea investitorilor este în creştere, după ce Grecia a ajuns la un acord cu creditorii. Aceste câştiguri vin pe fondul turbulenţelor din Brazilia şi a încetinirii creşterii în China, situaţii care au afectat activele de pe alte pieţe emergente.
România reprezintă 'o alternativă viabilă la vulnerabilităţile din Asia, Africa şi America Latină. Investiţiile în această ţară ar putea fi considerate plasamente sigure, deoarece restul pieţei este afectată de încetinirea economiei chineze', a apreciat Faergemann.
Obligaţiunile româneşti în dolari au adus un câştig de 2,2% la sfârşitul lui iunie, faţă de o pierdere de 3,3% pentru Brazilia, conform datelor Bloomberg.
În primul trimestru din 2015, PIB-ul României a crescut cu 4,3%, cel mai semnificativ avans din 2013, iar guvernul intenţionează să reducă nivelul datoriei la 37% din PIB până în 2018, de la 40% din PIB estimat pentru acest an.
Randamentele obligaţiunilor româneşti în dolari cu scadenţă în 2024 au scăzut cu 41 de puncte de bază din iunie, la 3,78%, comparativ cu un nivel de 3,19% pentru bondurile cu aceeaşi maturitate din Polonia.
'Bondurile româneşti se tranzacţionează cu o primă suplimentară în urma situaţiei politice interne, dar vedem asta mai degrabă ca pe o oportunitate decât ca fiind un obstacol. Perspectivele de creştere se îmbunătăţesc şi nivelul datoriei suverane este gestionabil', a precizat Faergemann. AGERPRES