Clădirea de birouri Cubic Center, dezvoltată de developerul imobiliar Kendama, a fost cumpărată contra sumei de 60 de milioane de euro de fondul Fabian, devenind al patrulea proiect achiziţionat de acesta în România. Clădirea Cubic Center, situată în Pipera, va avea o suprafaţă închiriabilă de 27.000 de metri pătraţi desfăsurată pe 12 etaje şi o parcare de 533 de locuri, la data finalizării, în 2009.  

Fabian va achiziţiona clădirea în doua tranşe iar prima tranşa va fi de 12,5 milioane de euro, 5 milioane fiind deja achitaţi de fondul imobiliar. La data finalizării proiectului, Fabian va plăti cea de-a doua tranşa către Kendama.

“Noua clădire de birouri este situată în Pipera, în nordul oraşului Bucureşti, zona care cunoaşte o dezvoltare rapida in ceea ce priveşte clădirile de birouri. Clădirea Cubic Center, aflată deja în construcţie, va profita de cererea de birouri de clasa A asteptată. Suntem deja în discuţii cu un număr de chiriaşi care doresc spaţii de birouri moderne”, a declarat Mark Owen, director responsabil de achiziţii Fabian Capital. Consultanţa pentru Fabian a fost asigurată de companiile Eurisko, WSP si NNDKP.

Sursa: Capital 30 Aprilie 2007