„Nu ne aşteptăm ca listarea Hidroelectrica să aibă loc. Ne-am angajat activ în acest proces, dar pentru anumite motive nu a avut loc şi un asemenea proces necesită voinţă politică de la nivelul cel mai înalt ca să meargă înainte. Sigur, trebuie îndeplinite unele condiţii, una dintre acestea fiind un alegerea unui consiliu de supraveghere cu mandat plin”, a spus Johan Meyer.
Reprezentantul Fondului susţine că o eventuală listare nu ar fi afectată de condiţiile curente din piaţă, aceasta fiind un activ interesant pentru investitori.
Johan Meyer a precizat că în 2017 FP a primit de la companie dividende record pentru anul financiar 2016, în valoare de 206,6 milioane de lei, cu 53,5% mai mari comparativ cu anul precedent. În septembrie 2017, acţionarii companiei au aprobat un dividend special de 655 milioane de lei, care a fost plătit până la sfârşitul lunii. FP a primit 130,6 milioane lei.
În ceea ce priveşte majorarea de capital de la Poşta Română, acesta a spus că trebuie văzut dacă acesta este ajutor de stat sau nu.
De asemenea, întrebat dacă Fondul se opune investiţiilor necesare la CN Aeroporturi Bucureşti SA, acesta a spus FP nu are ca regulă opoziţia faţă de investiţii, ba chiar le încurajează dacă acestea fac sens din punct de vedere financiar pentru companie şi acţionari.
Portofoliul Fondului Proprietatea conţine 22,6% companii listate şi 63,4% companii nelistate. Cea mai mare deţinere la companiile listate este de 15,01% la Petrom, iar la cele nelistate de 33,05% la Hidroelectrica.
AGERPRES