Profitul net al Fondul Proprietatea a urcat la 646 milioane lei după primele nouă luni, provenind în principal din câştigul obţinut prin vânzarea participaţiilor la trei companii ale CEZ şi la Petrom Aviation, de 547,4 milioane lei brut, potrivit datelor financiare neauditate publicate de companie.

În intervalul ianuarie – septembrie, FP a realizat venituri de 117,26 milioane lei din dividendele încasate, venituri din dobânzi de 94,9 milioane lei şi venituri din diferenţe de curs de 2,9 milioane lei. Astfel, veniturile au totalizat la nouă luni 762 milioane lei, iar cheltuielile operaţionale au însumat 15,2 milioane lei.

690 de milioane de lei, estimarea de profit pentru tot anul

Conducerea Fondului Proprietatea a anunţat săptămâna trecută că estimează pentru acest an un profit net de 690 milioane lei, faţă de nivelul bugetat iniţial, de 212,4 milioane lei.

În primele nouă luni ale anului trecut, FP a obţinut un câştig de 424,8 milioane lei.

Fondul a fost creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de bunuri în timpul regimului comunist. Acţionarii FP sunt Ministerul Finanţelor, cu 65,09% din capitalul social, persoane juridice – 7,52% şi persoane fizice – 27,38%.