Listarea Fondului Proprietatea la bursă se va face cel mai probabil în acest an, prin „free float”, şi nu prin ofertă publică, dar va fi necesară modificarea ordonanţei Guvernului 81/2007, a declarat miercuri directorul general al FP, Ionuţ Popescu.

„Noi sperăm că listarea se va produce cât mai repede. Problema din punct de vedere legal este să reuşim o modificare la ordonanţa 81/2007 care spune că trebuie o ofertă publică, şi în continuare să încercăm să eliminăm această prevedere”, a declarat Popescu într-o conferinţă de presă, după AGA a Fondului.

În ceea ce priveşte listarea, Popescu a afirmat că speră, şi chiar crede, că va fi posibilă până la sfârşitul anului, însă depinde şi de cât de repede Parlamentul va modifica respectiva ordonanţă.

El a mai arătat că listarea FP s-ar putea face şi pe bursa de la Londra, însă prioritatea este Bursa de Valori Bucureşti.

Pe de altă parte, directorul general al FP a mai arătat că nu este împotriva listării Fondului pe ROTC, însă a solicitat asociaţiei brokerilor să nu fie prima societate care se tranzacţionează pe această platformă.

Acţionarii FP au aprobat miercuri forma finală a contractului cu Franklin Templeton, mandatându-l pe Enache Jiru să semneze cu firma americană.

Potrivit lui Jiru, semnarea contractului se va face înainte de sfârşitul lunii martie, după îndeplinirea unei serii de formalităţi.

SURSA: Mediafax