Preşedinta Băncii Centrale a SUA (Fed), Janet Yellen, a trecut de pe locul 2 pe locul 4, urmată de Mary Barra, preşedintele-director general a General Motors. 

Franţuzoaica Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), a trecut de pe locul 5 pe locul 6, iar preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, se situează în noua listă pe locul 7. 

Este pentru a zecea oară când Angela Merkel se află în capul acestei liste. 

Angela Merkel a cucerit, în decembrie 2014, un al treilea mandat pe patru ani în fruntea celei mai dinamice economii din Europa, ceea ce face din ea cel mai experimentat oficial în funcţie al UE, explică Forbes, care subliniază că Merkel a combătut, de asemenea, o recesiune naţională în timpul crizei mondiale şi se află în centrul eforturilor în vederea ajutorării Greciei. 

Hillary Clinton, care se află în acest an pe poziţia secundă, se situa anul trecut pe locul 6. 

Nouăsprezece femei au intrat pentru prima dată în acest top, printre care cântăreaţa americană Taylor Swift, care la 25 de ani ai săi devine de asemenea cea mai tânără pe această listă. 

Cele 100 cele mai puternice femei din lume muncesc în domeniile tehnologiilor, politicii, afacerilor, finanţelor, mass-media, lumii spectacolului, în organizaţii caritabile sau sunt miliardare. Puterea lor a fost determinată de Forbes în funcţie de bani, forţa mediatică, impactul şi sferele lor de influenţă. 

Noua listă numără 8 femei şef de stat şi 15 femei miliardar. 

Printre cele care au dispărut anul acesta de pe listă se numără cântăreaţa americană Lady Gaga, şefa opoziţiei birmaneze Aung San Suu Kyi sau manechinul brazilian Gisele Bundchen.

AGERPRES

round:white;mso-ansi-language: EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA'>AGERPRES