Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS)  a primit o singura oferta pentru preluarea pachetului de actiuni reprezentand 72,4% din capitalul social al societatii Automobile Craiova, din partea companiei americane Ford Motor Company, informeaza un comunicat al AVAS. 

Automobile Craiova este unicul actionar cu drept de vot la Daewoo Automobile Romania, detinand un procent de 49% din capitalul social al societatii. Cealalta cota, de 51% din capitalul social, este detinuta chiar de societate. Aceasta nu are drept de vot. Statul roman detine controlul asupra Daewoo Automobile Romania in mod indirect, prin intermediul pozitiei de actionar majoritar la Automobile Craiova. 

Automobile Craiova are un capital social de 39.783.166,5 lei si ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea de subansamble pentru autovehicule. In afara de AVAS, ceilalti actionari ai societatii sunt SIF Oltenia, cu 22,06% si alti actionari, cu 5,5348% din capitalul social. Oferta depusa de Ford Motor Company va fi deschisa vineri, 6 iulie, la sediul AVAS. 

Sursa: Capital