Compania Ford Motor a raportat o pierdere de 8,67 miliarde de dolari in al doilea trimestru al acestui an, din cauza reducerii valorii activelor detinute. Pierderea inregistrata in al doilea trimestru reprezinta o depreciere a titlurilor companiei cu 3,88$/actiune, comparativ cu un profit net 750 milioane $ (31 centi/actiune) in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile Ford in al doilea trimestru au fost de 38,6 miliarde de dolari, in scadere cu 5,6 miliarde $ fata de aceeasi perioada a anului precedent.

De asemenea, Ford a mai anuntat ca va aduce pe piata din SUA sase modele de automobile mici „europene” pana la sfarsitul anului 2012, pentru ca se confrunta cu modificarea preferintelor clientilor, care se reorienteaza spe segmentul masinilor cu un consum redus de comnustibil, in detrimentul camionetelor si al SUV-urilor.

Mai mult, pana in anul 2010 Ford va reutila fabrica din Michigan, pentru a produce automobele bazate pe platforma modelului Focus, in schimbul SUV-urilor construite in prezent. In acelasi timp, productia modelelor SUV de la fabrica din Michigan (Lincoln Navigator si Ford Expedition) va fi transferata la fabrica din Louisville. Aceasta va fi de asemenea reutilata, pentru a putea produce din anul 2011, modelele bazate pe platforma Focus. Compania a mai decis ca fabrica din St. Paul (Minnesota) sa nu fie inchisa anul viitor, ci sa-si continuie productia de camionete mic (Ford Ranger) pana in 2011.

Sursa: International Herald Tribune