Ford Motor ar putea sa concedieze inca 4.200 de muncitori, conform declaratiei unei persoane apropiata situatiei. Producatorul auto va oferi astfel o serie de pachete pentru pensionare anticipata muncitorilor din uzinele din Ohio, Michigan, Kentucky si Indiana in incercarile de a reduce costurile de productie si de a rezista pe o piata foare dificila.

Ford nu a facut public un numar exact de muncitori care vor fi concediati, insa Joe Hinrichs, vice-presedintele de productie, a declarat sindicatelor companiei ca Ford are cu 4.200 de muncitori in plus fata de personalul necesar.

„Ne asteptam ca situatia sa se mentina dificila si pe parcursul urmatorilor cativa ani” a declarat Joe Hinrichs, adaugand ca intreaga industie auto din SUA se afla in declin.

Ford a pierdut in ultimii doi ani si jumatate 23,9 miliarde de dolari si a afisat o scadere a cotei de piata, de la 26% in 1990, la 12,4% in luna august a anului in curs. In plus, Ford a fost nevoit sa isi ajuteze productia in functie de cerintele consumatorilor, care se indreapta acum spre masinile mici in detrimentul SUV-urilor.

Sursa: USA Today