Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu a purtat discutii cu reprezentantii Ford in Romania, pentra a analiza posibilitatile de transport pe Dunare a prosuselor de export fabricate la Craiova.

Potrivit ministrului, discutiile au avut in vedere si oportunitatea portului Constanta, compania americana fiind interesata de instalatiile existente acolo si mai ales de modul cel mai eficient in care se poate ajunge in port.

Berceanu a precizat ca ford este foarte interesat de transportul pe Dunare si initial, compania a abordat posibilitatea de transport in aval. „Am incercat sa le sugerez ca pot sa foloseasca Dunarea si in sensul celalalt, pentru ca pe  dunare se poate ajunge pana la Amsterdam, cu barje de anumite dimensiuni”, a subliniat ministrul.

Pe langa vehiulul comercial usor Transit Connect, Ford a va produce la fabrica din Craiova un nou motor cu capacitate mica, pe benzina, incepand de anul viitor.

De asemenea, potrivit unui anunt al companiei, Ford ar putea produce in romania si automobile ce se bazeaza pe conceptul „Iosis Max”, prezentat in premiera la Salonul Auto de la Geneva.