Ford Motor Co a anuntat ca analizeaza posibilitatea de a vinde compania suedeza Volvo in incercarea de a face rost de lichiditati, pe fondul crizei financiare care a afectat grav producatorii auto.

Compania americana a anuntat ca ia in considerare mai multe scenarii pentru subisidiara suedeza, insa decizia finala va fi luata in urmatoarele luni.

Ford a mai vandut la inceputul acestui an doua marci, Jaguar si Land Rover, catre compania indiana Tata Motors. De asemenea, in luna noiembrie Ford a vandut 20% din participatia de 33,4% pe care o detine in cadrul companiei Mazda pentru a-si spori nivelul lichiditatilor.

„Tinand cont de situatia economica grava atat la nivel global cat si in sectorul auto, Ford analizeaza diferite optiuni in ceea ce priveste viitorul Ford”, a declarat Alan Mulally, CEO-ul si presedintele companiei.

Ford a mai anuntat ca va trimite in somaj tehnic aproximativ 5.000 de angajati ai uzinei din Genk, Belgia. Masura a fi aplicata incepand cu 11 decembrie. Fabrica din Genk este una dintre cele mai mari uzine de asamblare de automobile din Belgia, unde sunt fabricate mai ales modelele Mondeo si Galaxy.

Saptamana trecuta, Ford a anuntat ca 5.000 de salariati din Spania vor intra in somaj tehnic timp de 21 de zile in prima jumatate a anului viitor.

Sursa: USA Today