Constructorul auto american Ford, proprietarul Automobile Craiova, a înregistrat pierderi de 1,49 miliarde de dolari, în primul trimestru al acestui an. În acelaşi timp, veniturile Ford au coborât cu 37%, la 24,7 miliarde de dolari, însă compania nu va apela la ajutoare de stat şi îşi menţine obiectivele pe termen mediu.

Ford a anunţat vineri, odată cu publicarea raportului financiar pentru primul trimestru, că este în grafic pentru obiectivul de profit zero în 2011 şi nu va solicita sprijinul guvernului american pentru a depăşi criza, informează Mediafax.

„Rezultatele tuturor operaţiunilor s-au înrăutăţit faţă de perioada similară a anului trecut, însă s-au îmbunătăţit semnificativ comparativ cu trimestrul patru din 2008”, se arată în raportul Ford.

Divizia Ford Europe, de care aparţine şi compania românească Automobile Craiova, preluată în 2008 de la statul român, a încheiat primele trei luni cu pierderi de 550 milioane euro.

Pierderile operaţionale de 1,8 miliarde de dolari raportate de grupul american sunt mai reduse faţă de aşteptările analiştilor, care anticipau un rezultat de două ori mai nefavorabil.

Conncernul a consemnat, în primul trimestru din 2008, un profit net de 70 milioane de dolari, la venituri de 39,2 miliarde de dolari excluzând încasări excepţionale de alte 4,1 miliarde de dolari.

Ford se bucură de o poziţie mult mai solidă în contextul crizei decât rivalii americani General Motors şi Chrysler, care au încasat ajutoare de stat de zeci de miliarde de dolari şi ar putea intra în faliment în această vară.

Sursa: MEDIAFAX