Ford va lansa noul model C-MAX în a doua jumătate a anului 2010 pe piaţa din România, după debutul său pe pieţele din statele vest-europene, la un decalaj de două sau trei luni, a anunţat, vineri, compania Romcar, importatorul mărcii pe plan local.

Ford C-MAX este primul dintr-o nouă generaţie de vehicule globale dezvoltate pe noua platformă Ford pentru segmentul C, programată să apară în următorii ani. Gama globală va include de asemenea noul Ford Focus, care urmează a fi lansat la sfârşitul anului 2010 în Europa.

Totodată, Ford Europa a făcut publice primele imagini oficiale ale noului Ford C-MAX, care îşi va face debutul global în perioada 17 şi 27 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Noul Ford C-MAX împrumută unele elemente de design ale conceptului Iosis MAX, prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva.

Noul Ford C-MAX va aduce numeroase tehnologii inedite în gama Ford, inclusiv noul motor pe benzină cu injecţie directă Ford EcoBoost de 1,6 litri şi alte caracteristici avansate pentru a îmbunătăţi confortul şi siguranţa, precum parcarea paralelă semiautomată şi sistemul de detectare a unghiurilor moarte.

Detaliile legate de preţul acestui automobil nu au fost făcute publice încă, dar cel mia probabil, primele informaţii vor fi dezvăluite în cadrul lansării oficiale de la Frankfurt.

0-36612-capital0002fordcmax.jpg 0-36613-capital0003fordcmax.jpg