Standard & Poor's a revizuit în creştere ratingul corporativ de credit al producătorului auto american Ford Motor Co şi al principalei sale subsidiare financiare, Ford Motor Credit Co, de la „BB minus” la „BB plus” şi le-a scos de sub supraveghere, cu implicaţii negative, unde au fost plasate în 29 septembrie 2011, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. Perspectiva asociată ratingurilor Ford este stabilă.
„Revizuirea în creştere reflectă opinia noastră că, printre alte lucruri, perspectivele Ford de generare a fluxului de numerar şi a profiturilor rămâne intact, datorită evoluţiei companiei în America de Nord[, a explicat analistul Robert Schulz. Agenţia apreciază că firma va înregistra în 2012 o îmbunătăţire a vânzărilor de vehicule uşoare în America de Nord.
De asemenea, S&P a luat în considerare faptul că profilul de risc al Ford este acceptabil, iar profilul financiar de risc este semnificativ. Agenţia estimează că operaţiunile Ford în America de Nord vor rămâne profitabile, iar compania are perspective bune pentru generarea unui flux de numerar operaţional de cel puţin două miliarde de dolari în 2012, chiar dacă piaţa americană cheie nu se va redresa semnificativ.
Sindicatul United Auto Workers (UAW) a anunţat miercuri că 63% din membrii săi angajaţi la Ford Motor Co au votat în favoarea noului contract pe patru ani cu producătorul auto american. Sindicatul a precizat că aproximativ 26.000 de muncitori au aprobat contractul, în timp ce 15.000 au votat împotrivă. UAW a aprobat până acum contractele cu Ford şi General Motors Co, în timp ce angajaţii de la Chrysler tocmai au început să voteze. Noul contract îi permite producătorului auto să investească aproape 5 miliarde de dolari în fabricile sale din SUA şi să creeze încă 5.750 locuri de muncă.
Ford a revenit pe profit anul trecut, înregistrând un câştig de 6,6 miliarde de dolari, cel mai ridicat din ultimii 11 ani. Acum compania vrea să investească suplimentar în Asia. Luna trecută Ford a inaugurat construirea unei fabrici de 350 milioane de dolari în oraşul Chongqing din Sudul Chinei. În vara lui 2007, Ford Europe a cumpărat de la statul român, reprezentat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), 72,4% din acţiunile Automobile Craiova, pentru care a plătit suma de 57 de milioane de euro.
Sursa: Agerpres