Cererea in crestere pentru modelele de clasa mica o data cu cresterea pretului la combustibil a determinat Ford Motor Co sa ia o serie de decizii pentru a creste productia acestuit tip de automobile.

Astfel, constructorul auto american a anuntat ca va cheltui 75 de milioane de dolari in reutilarea unei fabrici de SUV-uri pentru a putea produce modelul Focus. Astfel, in cel mai scurt timp, fabrica din Michigan va demara productia de caroserii pentru acest model. De asemena, 1.000 dintre angajatii fabricii de SUV-uri vor fi transferati in uzina producatoare a modelului Ford pentru a putea creste productia. In acest fel Ford va putea produce 300.000 de unitati Focus pe an.

De la inceputul anului pana in luna iulie Ford a vandut pe piata din SUA 138.000 de modele Focus, mai mult cu 26% fata de perioada similara a anului trecut. Oficialii companiei au declarat ca ar fi putut vinde mai mult daca ar fi avut o capacitate de productie mai mare.

Ford anuntase initial ca va reutila fabrica din Michigan pentru a produce modele de clasa mica abia in anul 2010. Oficialii Ford au adaugat, de asemenea, ca fabrica de SUV-uri din Louisville, care produce modelul Ford Explorer, va fi reutilara pana in anul 2011.

Sursa: USA Today