Astfel, începând cu 1 ianuarie 2011, Ingvar Sviggum, vice-președintele pentru marketing, vânzări și service, îi va ceda locul lui Roelant de Waard.
Conform companiei, Sviggum va ieși la pensie la finalul acestui an. Nici Joe Bakaj, șeful departamentului de dezvoltare a produselor nu își va păstra funcție el fiind mutat la divizia „ingineria motoarelor” cu funcția de vice-președinte. Poziția sa de la divizia europeană va fi ocupată de Frank Davis. Și alte persoane cu funcții mai mici în cadrul Ford Europa au fost mutate la alte divizii.
Cel care va prelua responsabilitatea vânzărilor Ford în Europa, Roelant de Waard este în echipa companiei din 1990 fiind, până acum, subalternul direct al lui Ingvar Sviggum. Frank Davis a ocupat poziția de șef al departamentului de programare a producției la divizia nord-americană a Ford.
Pe 27 septembrie și directorul Companiei Naționale de Vânzări (CNV) a Ford din România a fost schimbat din funcție. Britanicul Paul Flanagan, a cedat atunci locul lui Henrik Nenzen. În calitatea de șef al CNV, Henrik Nenzen i se subordonează lui Hans Schep, director regional pentru operaţiunile din Europa Centrală şi de Est şi este responsabil de operaţiunile derulate de Ford în România.
Henrik Nensen lucrează la Ford din 1971. Pe durata celor 39 de ani de activitate în cadrul companiei a deţinut diverse funcţii în domeniul marketingului şi al vânzărilor. De asemenea, acesta a ocupat funcţia de director general în Suedia, Norvegia şi Rusia. Cea mai recentă funcţie a lui Nensen a fost aceea de responsabil pentru lansarea produselor pe piaţă în cadrul Diviziei de Vânzări şi Marketing a Ford Europa.