Ford va face o reducere de personal in cadrul Centrului de Cercetare din Germania, iar acest lucru ar putea fi doar o actiune precursoare altor masuri de reducere a costurilor la nivel global, a declarat seful departamentului tehnic al companiei, Gerhard Schmidt.

Potrivit acestuia, facilitatile Ford din toata lumea vor incepe sa simta presiunea actualei crize a combustibililor, pe masura ce incep sa apara masurile de reducere a costurilor.

De asemenea, purtatorul de cuvant al Ford, Marcey Evans a admis ideea ca trebuie pastrata „o structura de afaceri pe care compania sa o poata sustine” si de asemenea, sa se concentreze asupra activitatilor esentiale ale Ford.

Astfel, in timp ce bugetele alocate pentru ceretare si dezvoltare devin din ce in ce mai mici, Gerhard Schmidt a tinut sa precizeze ca Ford va acorda prioritate elementelor de securitate, calitate, inovatie si sustenabilitate ecologica ale masinilor.

Totusi, este de asteptat ca disponibilizarile de personal din Germania sa fie mici in comparatie cu reducerea activitatii din America de Nord. De aceea, Marcey Evans a precizat ca disponibilizarile din Germania sunt mai degraba reduceri de personal decat reduceri ale activitatii.

Pe de alta parte, reducerea activitatii Ford in America de Nord in urmatoarele saptamani va afecta circa 15% din salariatii companiei, care vor trebui sa-si gaseasca noi locuri de munca. Multi dintre acestia vor fi personal de middle-management.

Masurile extreme luate de Ford pentru a-si reduce costurile si a restructura corporatia vin dupa ce compania a inregistrat o pierdere de 2,7 miliarde de dolari anul trecut, iar cele mai curajoase estimari privind data la care se va ajunge din noi la profitabilitate urmaresc anul 2009.