Unul dintre modelel care ar trebui să aibă un rol important în revigorarea vânzărilor Ford în Europa, Mondeo, va fi prezentat oficial joi, la Amsterdam. Nu mai puțin de 2.500 de persoane, dealeri auto, oameni de afaceri, angajați ai companiei și jurnaliști au fost invitați la evenimentul care se va desfășura la Ziggo Dome.
Sub titulatura „Ford Go Further”, Alan Mulally, CEO al grupului și Stephen Odell, președintele Ford of Europe vor da detalii despre ofensiva pe care compania o pregătește pentru următorii ani pe piața europeană.
Deși detaliile despre varianta europeană a americanului Fusion sunt încă ținute „sub cheie” de cei de la Ford, se pare că modelul va avea trei tipuri de caroserie (4 uși, 5 uși și break) și o gamă de propulsoare care include actualele EcoBoost de 1.6 și 2.0 litri precum și dieselurile de 1.6 și 2.0 litri care sunt pe cale de a fi eficientizate. Deși există zvonuri și despre posibila echipare a modelului cu tracțiune integrală, asemeni vaiantei nord-americane, acest detaliu nu a fost confirmat de oficialii Ford. De asemenea, este posibilă apariția unui sistem hibrid de propulsie care îmbină motorul Duratec de 2.0 litri cu unul electric, ambele cuplate la o cutie CVT.
Noutatea absolută cu care va sosi în Europa noul Mondeo este sistemul airbag înglobat în centurile de siguranță. În cazul unei coliziuni, airbagul se poate extinde în doar 40 de milisecunde. În plus, grație acestui sistem, dezvoltat în special pentru pasagerii din spate, este creat un sprijin suplimentar pentru cap și gât chiar dacă persoana care poartă centura este peste sau sub înălțimea optimă.