Al doilea mare producator american de autovehicule a surprins pe toata lumea si a incheiat o serie de sapte trimestru cu pierderi cand a raportat un profit de 750 de milioane de dolari pentru perioada aprilie-iunie, informeaza Bloomberg. Vanzarile companiei in al doilea trimestru au crescu cu 5,5% si au depasit 44,2 miliarde de dolari.

 

Compania a inregistrat pierderi de 12,6 miliarde de dolari anul trecut si, dupa estimarile companiei, nu va inregistra profit pana in 2009. Alan Mulally, CEO-ul Ford, adus de la Boeing, va inchide in urmatorii 5 ani 16 fabrici ale companiei din America de Nord.

 

Pentru a obtine profit, Ford a trebuie sa gaseasca o modalitate sa inlocuiasca pierderile inregistrate din vanzarile slabe de camionete. Compania a lansat noi modele dar cererea acestora nu a fost suficienta sa acopere “gaura” lasata de vanzarile de camionete. Vanzarile Ford din Statele Unite au scazut cu 9,3% in trimestrul al doilea.

 

Ford a anuntat ca va desfasura o analiza strategica in baza careia se va hotara daca va vinde Jaguar si Land Rover. Totodata, va efectua o analiza asemanatoare si pentru Volvo.

 

Sursa: Bloomberg