Se fac disponibilizări masive la Ford. Toate acestea fac parte din planul de restructurare a activităţilor pentru a concura cu Tesla în cursa pentru dezvoltarea de a vehicule electrice.

Conform anunțului făcut de compania Ford la începutul acestei săptămâni, urmează să fie desființate 3.000 de locuri de muncă, marea majoritate dintre acestea fiind de la unitățile de producție din India, dar și din America de Nord.

Menționăm faptul că informația nu este o noutate în condițiile în care în ultimele luni s-a tot vorbit despre acest subiect. Inclusiv directorul general al companiei Ford, Jim Farley, anunța că existau prea mulţi angajaţi.

Ford se concentrează pe producția de vehicule electrice

Totodată, el mai precizat atunci și că o mare parte dintre aceștia nu au calificările necesare pentru redirecţionarea producţiei spre vehicule electrice, dar şi servicii digitale pentru vehicule așa cum îi dorește compania.

În acest sens, producătorul auto Ford se concentrează pe eliminarea activităților de lucru, pe reorganizare, dar și pe simplificarea funcționării activităților. Totodată, sursa citată mai anunță că până la finalul săptămânii vor fi făcute publice mai multe detalii din partea șefilor domeniilor de producție.

„Eliminăm activităţi de lucru, reorganizăm şi simplificăm funcţionarea activităţilor. Veţi afla detalii de la şefii domeniilor de producţie spre sfârşitul acestei săptămâni”, au declarat marţi, într-un comunicat comun citat de Reuters, directorul general, Jim Farley, şi preşedintele Ford, Bill Ford.

Acțiunile Ford au scăzut la scurt timp după anunț

Menționăm faptul că la scurt timp după anunță făcut de Ford, acţiunile companiei au scăzut cu 4,8%, arată Reuters. Amintim faptul că Ford a iniţiat deja separarea activităţilor de producţie pentru vehicule electrice, vehicule cu ardere internă şi vehicule comerciale.

De cealaltă parte, temerile cu privire la eliminarea locurilor de muncă generează mari îngrijorări. Un semnal de alarmă în acest sens a venit de la Asociaţia Unită a Angajaţilor din Industria Auto (United Auto Workers, UAW), sindicatul din SUA şi Canada.

Sursa citată a exprimat în repetate rânduri mai multe preocupări conform cărora tranziţia spre maşini electrice va conduce la diminuarea numărului de angajaţi. În aceeași timp, tranziția va mai duce și dispersarea locurilor de muncă spre firme din afara industriei auto, din domeniile acumulatorilor şi sistemelor de software, mai avertizau membrii sindicatului din SUA și Canada.