Anunţul de vineri al Ford vine după ce, anul trecut, compania a înfiinţat încă 8.100 locuri de muncă, în condiţiile în care în SUA vânzările Ford de vehicule uşoare a crescut în 2012 cu 13%, la 14,5 milioane – cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani. Mai mult, în primele nouă luni din 2012, profitul înainte de taxe în America de Nord a fost mai mare decât întreg profitul înregistrat în 2011.

‘Suntem încântaţi de oportunităţile de creştere din 2013. Angajările au ca scop sprijinirea introducerii de noi produse importante şi a ritmului lansării acestor produse’, a declarat, pentru Bloomberg, Joe Hinrichs, preşedintele Ford pentru America de Nord şi America de Sud.

Ford are aproximativ 65 de uzine în întreaga lume
Joi, Ford a anunţat dublarea dividendelor trimestriale la 10 cenţi pe acţiune, cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani, datorită vânzărilor solide în America de Nord şi a rezultatelor financiare excelente. Ford va plăti dividende în valoare de aproximativ 370 milioane de dolari, în pofida reducerii cotei sale de piaţă şi a problemelor cu care se confruntă pe piaţa auto europeană. Ultima dată când Ford a plătit dividende de 10 cenţi pe acţiune a fost în iunie 2006.

În România, Ford Motor a început în 25 iunie 2012 producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.
Sursa: Agerpres