Producţia din Rusia a Kuga SUV, care se vinde în SUA sub denumirea de Ford Escape, şi a modelului mai mic EcoSport se va combina cu modelul Explorer pe care Ford a început să-l construiască în Rusia în aprilie, ceea ce va majora vânzările în a doua jumătate a anului, a declarat Ted Cannis, director general al Ford Sollers. Livrările Ford în Rusia au scăzut cu 18% în perioada ianuarie-mai 2013.

‘Guvernul ar putea adopta unele măsuri pentru a îmbunătăţi vânzările în industria auto şi, împreună cu acţiunile noastre de a lărgi portofoliul de SUV-uri şi de ieftinire a vehiculelor comerciale, mă aştept la o îmbunătăţire semnificativă a performanţei din semestrul doi’, a afirmat Cannis. Ford Sollers este o societate mixtă înfiinţată de producătorul auto american Ford şi cel rus OAO Sollers.

Conform estimărilor Association of European Businesses (AEB), vânzările de autoturisme noi în Rusia au înregistrat o scădere de 4% în luna martie 2013 comparativ cu luna martie 2012, aceasta fiind prima scădere înregistrată în ultimii trei ani. Cu toate acestea, AEB îşi menţine în continuare estimările pe ansamblul acestui an, mizând pe vânzări de 2,95 milioane autoturisme, în creştere uşoară faţă de cifra record de 2,94 milioane unităţi comercializate în 2012. Anul trecut, Rusia a devenit a doua mare piaţă auto din Europa, după Germania.

Premierul rus Vladimir Putin a indicat că Executivul pregăteşte măsuri de stimulare a economiei, inclusiv subvenţii pentru industria auto care ar putea fi similare cu cele acordate în 2008, a declarat Cannis.

Vineri, la bursa de la New York, acţiunile Ford au scăzut cu 1,2%, la 15,47 dolari. Anul acesta acţiunile companiei au înregistrat un avans de 19%.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.AGERPRES