„Alro are o strategie de dezvoltare pe termen lung, care vizează creșterea producției și diversificarea gamei de produs. La baza acestei strategii sunt oamenii, specialiștii care pot implementa planurile noastre de extindere și de intrare pe noi piețe. Iar pentru aceasta investim în formarea de noi angajați, în pregătirea viitoarelor generații de aluminiști. Suntem încrezători că programul de învățământ dual va fi un succes și de aceea dorim să îl extindem, anul viitor, cu încă o clasă, cu o specializare nouă, tot în colaborare cu Colegiul Tehnic Metalurgic”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al Alro.

Prima clasă de învățământ dual profesional are 27 de elevi care vor face pregătire teoretică și practică pe parcursul a trei ani și se vor califica în meseria de mecanic utilaje și instalații în industrie.

Alro va asigura stagiul profesional și va oferi o bursă lunară de 200 lei, pentru fiecare elev, precum și o masă caldă în fiecare zi pe perioada desfășurării stagiului de pregătire. În 2018, se va înfiinţa o nouă clasă care va avea specializările de electrician și mecanic utilaje și instalații în industrie. Clasa ar urma să aibă 28 de locuri.

Compania se implică în formarea profesională a viitorilor angajaţi şi are parteneriate cu unităţi de învățământ liceal, postliceal și universitar în oraşe precum Bucureşti, Braşov şi Craiova.

În plus, Alro susține unitățile de învățământ din Olt cu echipamente diverse, precum autoturisme scoase din uz pentru Colegiul Tehnic Metalurgic și pentru Colegiul Tehnic Alexe Marin, ambele din Slatina, care sunt utilizate ca material didactic pentru elevi. De asemenea, laboratorul amfiteatrului și cabinetului de fizică al Colegiului Național Ion Maiorescu, Giurgiu, ai cărui elevi au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele de fizică, a fost dotat cu echipamente de specialitate.