Formula de pace a Rusiei. Medvedev cere capitularea Ucrainei
Formula de pace a Rusiei. Într-o nouă postare pe Telegram, Dmitri Medvedev, cunoscut în ultimii doi ani pentru rolul său de „bufon al curții” la Moscova, a afirmat că pentru a ajunge la un „consens cu comunitatea internațională”, Ucraina ar trebui:
- să își declare capitularea necondiționată și completă,
- să se demilitarizeze,
- să-și demită toate autoritățile constituționale,
- să organizeze imediat alegeri pentru un parlament temporar.
Declarațiile lui Medvedev au fost date ca răspuns „ironic” la formula de pace propusă de Volodimir Zelenski. Președintele ucrainean cerea retragerea invadatorilor de pe teritoriul Ucrainei recunoscut internațional.
Medvedev a mai menționat că statele occidentale ar trebui să recunoască regimul politic din Kiev drept o juntă nazistă. Potrivit fostului președinte rus, este necesar să se pună în aplicare un program de denazificare forțată a tuturor autorităților sub supravegherea ONU.
Reprezentantul statului agresor a insistat și asupra faptului că Ucraina ar trebui să plătească reparații Rusiei, inclusiv prin plăți de bani către familiile soldaților ruși, și să recunoască oficial că întreg teritoriul Ucrainei aparține Federației Ruse.
„Aceasta este o formulă blândă de pace. O poziție de compromis, nu-i așa?
Cred că prin urmărirea ei putem ajunge la un consens prietenos cu comunitatea internațională, inclusiv cu lumea anglo-saxonă, să facem summit-uri productive și să contăm pe înțelegerea prietenilor noștri apropiați, în speță partenerii occidentali”, a declarat Medvedev.
Vladimir Putin spune că Rusia este gata de negocieri
Amintim că miercuri, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia-1 și agenției de presă RIA, președintele rus Vladimir Putin a exprimat disponibilitatea Rusiei pentru negocieri în vederea soluționării conflictului din Ucraina.
Putin a subliniat că Rusia este dispusă să participe la discuții, cu condiția de a primi „garanții” din partea Occidentului. Această poziție a fost comunicată de biroul BBC din Rusia, în contextul alegerilor prezidențiale iminente.
„Suntem gata de negocieri? Da, suntem gata, dar nu pe baza unor dorințe ale unora apărute după consumul de medicamente psihotrope, ci pe baza realităților de pe teren. (…)
Posibilele negocieri nu trebuie să fie o pauză pentru reînarmarea Kievului, ci o conversație serioasă cu garanții de securitate pentru Moscova”, a spus liderul rus.
Atunci când face referire la „realitățile de pe teren”, Vladimir Putin se raportează la regiunile ucrainene care au fost anexate de Rusia în septembrie 2022. Acestea includ Zaporojie și Herson în sud, precum și Donețk și Lugansk în est. Mai multe puteți citi aici.