Forțele aeriene americane își schimbă tactica, pregătindu-se de un război al marilor puteri.
Cele mai multe necunoscute sunt legat de sfeara misiunile suplimentare care le vor fi atribuite, după 15 ani de contrainsurgență în Irak și Afganistan, potrivit publicației NationalInterest.
SUA se pregătește de schimbări
Amenințările în schimbare, care necesită câteva ajustări de antrenament și noi exerciții de pregătire, au fost evocate de comandantul operațiunilor speciale din SUA, generalul Richard Clarke.
„Realismul și intensitatea acestor antrenament sunt vitale. Când acești aviatori își termină antrenamentul, vor trebui să facă față unor provocărilor pe care nu le putem anticipa”, a spus Clarke. „Comandamentul pentru Educație și Instruire Aeriană (AETC)pregătește lideri cărora li se va cere să abordeze un peisaj în continuă schimbare. Și unde lupta în care ne-am angajat din 11 septembrie s-ar putea să nu mai semene cu nimic din ce știm în anii următori. Rezistența fizică, capacitatea intelectuală și nucleul etic pe care acești aviatori îl dezvoltă în timpul antrenamentului îi vor ajuta să abordeze noi provocări”.
NI notează că multe din abilitățile de care vor avea nevoie operatorii speciali pentru războiul marilor puteri se aseamănă cu misiunile din ultimii ani, din Irak și Afganistan. Operatorii speciali ar trebui să efectueze misiuni de salvare în spatele liniilor inamice, să se angajeze în operațiuni de recunoaștere cu risc ridicat. De asemenea, vor exersa cum să efectueze direcționarea tactică a controlorului aerian și chiar cum să facă ambuscade de atac aerian când e necesar. Atacurile de la mică distanță și operațiunile de salvare a ostaticilor ar putea fi, de asemenea, valoroase într-un conflict. Un război al viitorului, care implică armate mari, nu elimină necesitatea atacului de la mică distanță.
Depistarea unor ținte la sol de către avioanele de luptă și bombardiere, pentru a le ataca, este, probabil, o misiune și mai presantă pentru operatorii speciali, în cazul unui război. Ar putea fi nevoie de tipul de expertiză a serviciilor de informații, deoarece operatorii vor trebui să efectueze astfel de operațiuni în secret. Misiunile de recunoaștere clandestine pentru a găsi ținte, a distruge liniile de aprovizionare, a aduna informații sau a lansa atacuri de tip hit-and-run asupra zonelor inamice de mare valoare, sunt toate practicate de operatorii speciali ai forțelor aeriene.